sad shirley

Як DINERO ставиться до змін у законодавстві для ринку МФО

25 лютого в Укрінформ відбулося засідання Круглого столу на тему «Чи зупинять зміни законодавства розвиток мікрокредитування в Україні».

<p>У дискусії брали участь представники Національного банку (Олександр Бевз), Нацкомфінпослуг (Олександр Залєтов), Всеукраїнської асоціації кредитних установ (Анна Замазєєва) та представники компаній-лідерів фінансового сектору. </p> <p>Зокрема в засіданні взяв участь Генеральний директор ФК DINERO Ілля Веселий, який поділився своїм баченням щодо можливих шляхів вдосконалення діяльності ринку фінансових послуг, з огляду на європейський досвід регулювання роботи МФО. </p> <p>Під час виступу Ілля Веселий наголосив на важливості сегментації фінансових установ від кредитних, продемонструвавши, як це працює в Європі.</p> <p>Також Генеральний директор ФК DINERO розповів про варіанти спрощеної верифікації користувачів. Ілля Веселий запропонував обрати один із європейських методів верифікації: відео- та фотоверифікація (селфі з документом), або платіж від ідентифікованого отримувача. За словами СЕО DINERO, фотоверифікація є найбільш реалістичним до втілення варіантом у найближчій перспективі. </p> <p>У другій частині доповіді СЕО ФК DINERO спростував міфи про надлишкову дохідність МФО, пояснивши, як нерозуміння специфіки бізнесу може призвести до неправильного сприйняття діяльності фінансового сектора в цілому. Він зауважив, що законопроект, який, можливо, регулюватиме діяльність МФО, на даний момент не прояснює обмеження штрафної відповідальності споживачів достатньо чітко, що може негативно позначитися на розвитку бізнесу. </p> <p>Під час засідання також відбулося підписання членами Всеукраїнської асоціації фінансових компаній Кодексу професійної етики щодо врегулювання простроченої заборгованості. Ця подія вказує на те, що цивілізовані компанії на ринку МФО вже зараз готові йти назустріч своїм клієнтам, не чекаючи, поки новий регулятор впровадить законодавчі норми для врегулювання заборгованості. Від імені ФК DINERO Ілля Веселий приєднався до установ, що підписали Кодекс. «Гравці фінансового ринку здатні до самоорганізації та зацікавлені у взаємовигідній співпраці з клієнтами. Разом із DINERO і Асоціацією ВАФК ми готові будувати нове майбутнє» . — підсумував Ілля Веселий на своїй сторінці в соцмережах. </p> <p>Нагадаємо, нещодавно СЕО ФК DINERO прийняв пропозицію очолити Комітет з онлайн-кредитування ВАФК. Як Ілля Веселий застосує європейський досвід у ролі очільника Комітету, побачимо незабаром.</p>

sad shirley

вул. Сурікова 3А, м. Київ,